Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει ήδη αρχίσει

Ο πιο κοντινός προορισμός για μια ανάσα δροσιάς κοντά στην Αθήνα είναι η Αίγινα, που τώρα γίνεται ακόμα πιο δελεαστική με το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της. Μέχρι την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το φεστιβάλ που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιριών του νησιού, επιστρέφει με τίτλο έναν στίχο από το ποίημα «Φλοίσβος φιλί» του Οδυσσέα Ελύτη: «Κύματα φεύγουν έρχονται. Αφρισμένη απόκριση στ΄ αυτιά των κοχυλιών».

Από την πρώτη στιγμή το μουσικό φεστιβάλ του νησιού βρήκε μεγάλη αποδοχή σε κατοίκους και επισκέπτες και σήμερα, έντεκα χρόνια μετά, έχουν οργανωθεί πάνω από 85 Μουσικές Βραδιές με περισσότερους από 400 ερμηνευτές. Οι φίλοι που παραμένουν πιστοί στο καλοκαιρινό ραντεβού  πολλαπλασιάστηκαν και παραμένουν η βασική κινητήρια δύναμή του φεστιβάλ, έχοντας ιδρύσει και επισήμως τον «Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ».

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει ήδη αρχίσει

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να ανανεώνει το πρόγραμμά του ώστε να παραμείνει αγαπητό και να προσελκύει σε περισσότερο κόσμο. Φέτος οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αργεντίνικο τάνγκο, ενώ έλληνες καλλιτέχνες του «Flex String Ensemble» θα ερμηνεύσουν έργα μπαρόκ. Μια πρωτοτυπία, για τους λάτρεις του ποιοτικού και κλασσικού ρεπερτορίου, αποτελεί το Κουιντέτο του Σούμπερτ για δυο βιολοντσέλα,  έργο πολύ σπουδαίο που σπάνια ακούγεται.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει ήδη αρχίσει

Το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας με γενικό τίτλο τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, περιλαμβάνει 12 Μουσικές βραδιές η κάθε μία από τις οποίες έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει. Ξεκινάει με ένα «Tangarto», συνεχίζει με την Όπερα «Pimpinone» του G. Ph. Telemann, επισημαίνει τη «Γοητεία της εφηβείας», περιδιαβαίνει μουσικά «Απ΄ το Μπαρόκ στον 20ο αιώνα», θυμάται «Τραγούδια της αγάπης» απ΄ την σκοπιά μεγάλων συνθετών, ακολουθεί ο «Γερμανικός Ρομαντισμός» και μία τζαζ «Νυχτερινή μουσική περιπλάνηση», «Ένα Αυγουστιάτικο καλειδοσκόπιο» και «Ένα έπος της δυτικής κλασικής μουσικής» για να καταλήξει σε «Ντουέτα από αγαπημένες Όπερες», στη συνέχεια να δώσει «Τόπο στα Νιάτα» και τέλος, να κλείσει με «Βιολί και πιάνο σε μια μαγική βραδιά».

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει ήδη αρχίσει

Με την πρωτοτυπία των επιλογών του, και με το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, το Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας δίνει τη δυνατότητα σε όσους βρεθούν στο νησί, να απολαύσουν μουσικές βραδιές σε ανοικτούς και μαγευτικούς χώρους  όπως είναι : η παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ορόσημο της Πόλης της Αίγινας, σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, την Αυλή του Ναού του Σωτήρος και το Μικρό Θέατρο Ιάσωνα Μολφέση στην Παχειά Ράχη.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έχει ήδη αρχίσει

Φιλοξενεί ξεχωριστούς καλλιτέχνες – φίλους όπως τους βιολονίστες Geza Hosszu – Legocky, Sasha Maisky, Hrachya Avanesyan, Διονύση Δερβιτσιώτη, Αλέξανδρο Σακαρέλλο, τους πιανίστες Lily Maisky, Βικτωρία Κιαζίμη, Akane Sakay, Μαρία Παπαπετροπούλου, Ντόρα Μπακοπούλου, Μαριλένα Λιακοπούλου, Νάσο Γκρόζα, Νίκο Κυριόσογλου, και Γιάννη Γιαννόπουλο, την Lyda Chen Argerich (βιόλα) και τον Francisco Almazan (όμποε), τους τσελίστες Natasha Margulis, Sevak Avanesyan, Δημήτρη Πάτρα, και Γιάννη Τσιτελίκη, την Ελένη Μηλαράκη (άρπα) τους λυρικούς τραγουδιστές: Θεοδώρα Μπάκα, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρη Πακσόγλου, Κατερίνα Κρασσά, Μιχάλη Γεωργίου αλλά και την Έλλη Πασπαλά με την The Underground Youth Orchestra, τον Τάκη Φαραζή με το Jazz Trio του, την Ορχήστρα εγχόρδων «Flex String Ensemble» και επίσης το «Tangarto» για την Βραδιά Τανγκό όπου χορεύουν οι Κατερίνα Σακκά και Δημήτρης Μεγαλοκονόμος.

Πηγή