Συναυλία της Ορχήστρας εγχόρδων Flex στη Βιέννη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ στην Ehrbarsaal της Βιέννης θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 μ.μ. η Ορχήστρα εγχόρδων Flex του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Ορχήστρα του Pryner Conservatorium της Βιέννης.
Η αίθουσα Ehrbarsaal, μια από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο της πόλης και αποτελεί ένα στολίδι αρχιτεκτονικής.
Όπως αναφέρει ο διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης σε σημείωμά του:
«Στην συγκεκριμένη αίθουσα στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς που έχουν ζήσει στην Βιέννη, όπως ο J.Brahms, o G.Mahler, o B. Bartok, o M. Reger, o A. Schönberg κ.α.
Αποτελεί μεγάλη τιμή λοιπόν για όλους εμάς το γεγονός πως θα βρεθούμε σε έναν τόσο σημαντικό “μνημείο” της μουσικής ιστορίας…

Το μυαλό και η καρδιά μας είναι συνεχώς δίπλα στους νεαρούς μουσικούς και στους δασκάλους τους, οι οποίοι με απόλυτα επαγγελματική συνείδηση αντιμετωπίζουν μια τόσο σημαντική πρόκληση.
Θα θέλαμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε θερμά τον δήμαρχο μας Παναγιώτη Νίκα για την άμεση και σημαντική βοήθειά του, την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και φυσικά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ για όλη την ηθική αλλά και οικονομική στήριξή τους.
Σκοπός του ταξιδιού μας στην Βιέννη είναι σαφώς η σημαντική αυτή συναυλία αλλά ταυτόχρονα και η έναρξη μιας συνεργασίας μεταξύ του Δ.Ω.Κ. και σημαντικών θεσμών της Αυστριακής πρωτεύουσας όπως το Pryner Conservatorium, το J.S.Bach Conservatorium αλλά και την Μουσική Ακαδημία της Βιέννης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμότατα την Ηλέκτρα Βεζύρογλου (καθηγήτρια βιολιού του Δ.Ω.Κ. και του Ωδείου Αθηνών καθώς και εφόρου της τάξης εγχόρδων του Ωδείου) για το όραμα και την υλοποίηση της δημιουργίας αυτής της Ορχήστρας εγχόρδων, την Γεωργία Τσολάκη (καθηγήτρια βιολιού του Δ.Ω.Κ.) για την σημαντική βοήθεια και στήριξη του εγχειρήματος, τον Αντώνη Μανιά (καθηγητή βιόλας του Ωδείου Αθηνών) για την βοήθεια σε όλα τα επίπεδα, τον Γιάννο Γιοβάνο (καθηγητής τσέλου του Πειραϊκού Συνδέσμου) καθώς και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε και τις βαθιές μας ευχαριστίες στην καθηγήτρια του Pryner Conservatorium, Ευφροσύνη Κτεναβέα (που έλκει την καταγωγή της από την Καλαμάτα-κόρη του σημαντικού Καλαματιανού βιολιστή Τάκη Κτεναβέα) για την πρόσκληση αλλά και διοργάνωση της συναυλίας!
Καλή επιτυχία λοιπόν στο Flex και μακάρι αυτή η συναυλία να είναι απλώς η αρχή…».

Την ορχήστρα αποτελεί οι:Ηλέκτρα Βεζύρογλου (Α΄ βιολί-διεύθυνση), Ελένη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Προδάνη, Θανάσης Μπουφέας, Ηρώ Καρτάνου, Ορέστης Σαρέλας (Α΄ βιολιά), Γεωργία Τσολάκη, Παναγιώτης Μαυροειδής, Γεωργία Σταθέα, Μαρτασώ Τσότρα (Β΄ βιολιά), Αντώνης Μανιάς, Ελένη Λιώρα, Ζαφείρα Αντζούς, Στέλλα Ξηράκη (βιόλες), Γιάννος Γιοβάνος, Ιωάννα Λειβαδίτη (τσέλα), Κώστας Σηφάκης (κοντραμπάσο).

Πηγή