Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα- Όλο το πρόγραμμα

Απόψε η φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας
Παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Οι εκδηλώσεις είναι πολλές και σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με τον πρόεδρο της «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Στην αίθουσα βρέθηκαν και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που βοηθούν ώστε να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι εκδηλώσεις.
Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι είναι τιμή του να είναι ανάμεσα σε όλα αυτά τα άτομα, άτομα που θα προσφέρουν στην πόλη χαρά αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε.
Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και στις φετινές εκδηλώσεις, ενώ δεν έκρυψε την ελπίδα του η πόλη μας φέτος να γίνει το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων και πέρα από τα όριά της.
Κάλεσε δε όλα τα παιδιά, αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά, απόψε να βρεθούν στην κεντρική πλατεία, όπου στις 8.00 θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμάτας.Πράξεις αλληλεγγύης από το Δήμο
Πέρα, όμως, από όσα θα πραγματοποιηθούν, ο Π. Νίκας μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο ενημέρωσαν για το κοινωνικό πρόσωπο που θα επιδείξει και φέτος ο Δήμος. Γι’ αυτό το λόγο 200 αδύναμες οικογένειες, που έχουν επιλεγεί μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, θα λάβουν κρέας, ενώ το συσσίτιο του Δήμου θα παραμείνει ανοιχτό και ανήμερα των Χριστουγέννων καθώς και την Πρωτοχρονιά.
Κλείνοντας έκαναν έκκληση προς τον κόσμο, αν έχει κάποιον στο μυαλό του που πραγματικά θεωρεί ότι έχει ανάγκη, να ενημερώσει την Πρόνοια, ώστε να βρουν παρέα και φαγητό αυτές τις ημέρες αγάπης και γιορτής.
Από την πλευρά του, ο «άνθρωπος κλειδί» στο κομμάτι των εκδηλώσεων, πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι είναι όλα έτοιμα για τις φετινές εκδηλώσεις και κεντρικό μήνυμα είναι το «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα», κάτι που από την πλευρά της «Φάρις» είναι το ζητούμενο, αφού στόχος είναι η πόλη να είναι και χριστουγεννιάτικος προορισμός.
Σχετικά με το στολισμό της, είπε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και φέτος έγινε προσπάθεια να ανακαινιστεί, ενώ στο επίκεντρο των εκδηλώσεων ήρθε να προστεθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στο σταθμό του ΟΣΕ.
Επισήμανε ακόμη ότι από σήμερα θα είναι ανοιχτά και τα σπιτάκια, που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην πλατεία και διατίθενται σε φορείς και συλλόγους.
Εκδηλώσεις θα υπάρξουν και στο Ιστορικό Κέντρο, αλλά και στην παραλία, όπου αύριο το βράδυ θα φωταγωγηθεί το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο καράβι.
Κλείνοντας κι αυτός από την πλευρά του ευχαρίστησε τους εργαζομένους στη «Φάρις», αλλά ειδικά τους συλλόγους και τα μέλη τους που εθελοντικά συμμετέχουν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Παρασκευή 9│ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
19.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
19.40 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
20.00 ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
20.30 Εορταστική Συναυλία «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με τους “Twoins” Γιάννη Τσότρα – Σταύρο Τσότρα – Αλεξάνδρα Θεογιάννη

Σάββατο 10│Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
*11.00 «Παίζουμε, τραγουδάμε και δημιουργούμε» με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Λιμάνι – Κεντρική Προκυμαία
20.00 ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΡΑΒΙΟΥ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Τετάρτη 14│ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
*19.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Λαζάρου

Πέμπτη 15│ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
*Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜεΑ Μεσσηνίας «H ΥΠΟΜΟΝΗ» παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του, διάρκεια έως και 30/12

Παρασκευή 16│ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
17.00 1ο Santa fun Καλαμάτας

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
18.00 Γιορτινή εορταγορά τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου με κεράσματα και ζωντανή μουσική

Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
*20.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την παιδική-νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Ακρίτας»

Σάββατο 17│Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
* «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από το Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ», έως και 19/12
*10.00 Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
*10.00 «Παιζώ-δρομος αλληλεγγύης» από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, διάρκεια έως και 18/12

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
*18.00 «Οι Έλληνες συναντούν τους Έλληνες»
Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: “Evο ce esu” και ”Mana”, διάρκειας 40’ και 20’ αντίστοιχα, προβολή βιντεοκλίπ και συναυλία με μουσικούς από τα ελληνόφωνα χωριά της Ελλάδος του Salento (Κάτω Ιταλία)

Κυριακή 18 │ Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου
*Χριστουγεννιάτικο bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS
*Χριστουγεννιάτικο bazaar και ενημέρωση από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, διάρκεια έως και 31/12
*11.30 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την παιδική-νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα
*12.00 Κεράσματα από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας
*12.15 Θεατρική αφήγηση παραμυθιού «Τα μαγικά Χριστούγεννα του πρασινούλη και η χώρα των καλικάντζαρων», από τη Γιώτα Φλέσσα
*13.00 Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες για παιδιά από το Σύλλογο Χορού Physical

Πηγή