ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο Βιολοντσέλλο το 1989 στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του κ.Νίκου Κοτζιά, όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα το 2005, με βαθμό “ Άριστα Παμψηφεί”.

Το 2006 συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Münster της Γερμανίας με καθηγητή τον Matias de Oliveira Pinto και το 2008 έλαβε το Δίπλωμα (Diplom-Kunstlerische Instrumentalausbildung). Είναι επίσης  απόφοιτος  Master, στο Μπαρόκ τμήμα (Alte Musik-Barockcello) της ίδιας σχολής, απο την τάξη της Susanne Wahmhoff.

Από το 1994 ήταν μέλος της Ορχήστρας Μαθητών Αθήνας και από το 1997 μέλος της Μαθητικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, ενώ έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ρεθύμνου, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Λεπτών Οργάνων του Χριστόδουλου Χάλαρη, την Παιδική Σκηνή της Τζένης Φωτίου, την ομάδα Τέχνης “ Πάροδος”, διάφορα σύνολα και ορχήστρες στη Γερμανία κ.α , με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο. Από το 2005 είναι έκτακτο μέλος του Οκτέττου Αθηνών του Παντελή Δεσποτίδη και από το 2006 έκτακτο μέλος των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ενώ το 2011 ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά σεμινάρια κλασσικής και προκλασσικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ άλλων, με τους , Antonio Meneses, Peeter Paemuru, Gesa Bifio, Nomos Quartett, Nicholas Selo, Neue Düsseldorfer Hofmusik, Werner Matzke κ.α. .

Είναι συνεργάτης  του συνόλου εγχόρδων Fle[x] από το 2016.