ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με το Σοφοκλή Πολίτη όπου και αποφοίτησε το 1998 με άριστα και Α’ βραβείο.

Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) και του Ιδρύματος Ωνάση  συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Trinity College of Music στο Λονδίνο με τη Mayumi Fujikawa και αποφοίτησε το 2002 με την ανώτερη διάκριση “distinction”.

Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες:  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Χρωματων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ορχήστρα Academica Αθηνών, Συμφωνική ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Ουαλίας, Συμφωνική ορχήστρα της Όπερας του Κλάγκενφουρτ. Είναι μέλος της Ορχήστρας Ακαντέμικα Αθηνών με την οποία έχει συμπράξει επανειλημμένα ως σολίστ.

Το 2009 δημιούργησε το σύνολο εγχόρδων  Fle[x]  αρχικά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το σύνολο απαρτίζεται κυρίως από νέους σπουδαστές και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στις Βρυξέλλες, Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Καλαμάτα και Αθήνα.

Είναι καθηγήτρια βιολιού στο Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.